Voorzichtig steekt ze haar hoofd om de hoek van mijn kantoordeur. ‘Dus jij bent de schrijfster?’ Geen idee na hoeveel boeken en tekstproducties je je die geuzentitel mag toe-eigenen, maar vooruit: ik knik. Ik wil dat etiket wel.

De stagiaire van de officemanager wandelt nieuwsgierig mijn werkkamer in, kijkt bewonderd rond en deelt complimentjes uit. Wat een gaaf behang (het rolletje dat over was van de verbouwing), wat een cool kleed (afgeragd tapijt uit India, voor 100 euro gesjaggerd om het gevlekte zeil te bedekken), wat een interessant planbord (ratjetoe van letters en pijlen, het schema van mn nieuwe boek). Kortom: echt een kamer van een schrijfster!

Sexy schrijven in werkkamer Schrijfster geeft werkkamer uitstraling

Natuurlijk voel ik me gevleid. Ik heb nagenoeg geen tijd, geld en attributen in deze ruimte meer gestoken, het is mijn vierde werkkamer in een paar jaar tijd. Het moet mijn creatieve uitstraling zijn die de mix aan interieurobjecten zo interessant maakt. Hier staat een leesfanaat!

‘Wat lees je zelf het liefst?’ vraag ik haar terwijl ze mijn boekenplankje bekijkt. Ze draait zich om. ‘Ik?’ In haar ogen maakt bewondering plaats voor verbijstering. ‘Ik lees nooit een boek. Nee… lezen, daar heb ik echt helemaal niks mee.’

Schrijven is sexy (Marjoleine Tel in AD)