Net verschenen en (bijna) nergens te koop: het Insider Magazine voor en door de ondernemers en bewoners aan de Amsterdamse grachten (en nabijheid). Na mijn avontuur met de Herengrachtgids, een gigantische klus (de spreekwoordelijke uitdaging) die meer logistiek dan creatief was, had ik uitgever René Beijderwellen bij voorbaat vriendelijk bedankt voor de eer een Keizers- en Prinsengrachtgids in elkaar te mogen draaien.

Spanningsveld commercie en redactie

Maar een magazine maken voor de eigenzinnigen en creatievelingen die werken op een van de mooiste plekken van Nederland (Unesco Werelderfgoed zelfs), dat is van een heel andere (creatieve) orde! Kandidaten werden benaderd of dienden zich aan, hun verhalen goot ik (in samenwerking met de uitgever en journaliste Rianne Kofman) in een redactionele formule. Het spanningsveld tussen commercie (advertentie, advertorial) en redactie was op elke centimeter aanwezig. Ik heb heel wat bijvoeglijke naamwoorden geschrapt, waarbij ‘uniek’ met kop en schouders boven alle andere superlatieven uitstak. Tja… het is onomstotelijk bewezen dat je aan de grachten heel wat unieke ervaringen kunt opdoen. Sommige teksten zijn dan ook een aantal heen en weer gestuurd om tot een versie te komen die zowel inhoudelijk als in tone of voice aansloten bij de redactionele formule.

Insider Magazine inkijken

Het Insider Magazine is door de uitgever persoonlijk bij alle betrokkenen afgeleverd en ligt bij diverse ondernemers aan de grachten ter inzage (of wordt door hen als relatiecadeautje meegegeven). Het magazine blijft grotendeels ‘onder ons’. Mocht je een exemplaar (7,50 inclusief verzendkosten) willen bestellen, dan kan dat rechtstreeks bij de uitgever.