In de glossy Zin in Feelgood (bekijk ‘m online) vertellen mijn collega-schrijfsters en ik waarom feelgood zo fijn is om te lezen en vooral ook om schrijven. Toen Vivian Leandro van mijn uitgeverij LS Amsterdam me vroeg te beschrijven wat campinggeluk eigenlijk inhoudt, hoefde ik niet lang te twijfelen. Want campinggeluk is: comfortabel over de grens gaan, terug naar de natuur en vergeet soms even afstand te houden.

 

Waarom zou je honderden kilometers rijden als je vakantie ook om de hoek kan beginnen? Nederland is inmiddels ontdekt als heerlijk vakantieland (eh… op die soms ontbrekende zon na dan). Daar was wel eerst een virusje voor nodig. Ik ontdekte het ergens ook per ongeluk. Ik kocht een stacaravan op de Veluwe omdat we ons huis met drie energieke zoontjes regelmatig uit barsten en vond ultiem campinggeluk. Bij het schrijven van mijn driedelige serie Campinggeluk dienden campingbuurvrouwen Wendy en Linda zich als vanzelf aan. Inmiddels denderen ze  al een aantal jaar door mijn schrijfleven. Hun campinggeluk is misschien nog intenser dan het mijne. Niet op zijn minst door hun turbulente liefdesleven! Op 8 juli 2022 volgt de spin off van Campinggeluk. Een heerlijke novelle (‘Een nieuw begin’) waarin het losbandige echtpaar Esther en Michel moet kiezen voor los of vast, zowel op de camping als in hun liefdesleven.