Bergen werk gaan we vandaag verzetten, maar eerst dringen Marktplaats, Funda en Vakantieveilingen.nl. Jij doet dat ook. Ontken het maar niet. Het is ongelooflijk wat ik zoal gescoord heb tijdens mijn uitstelgedrag. Er valt bijna niet tegenop te werken (en dat doe ik dan ook niet). Een greep uit mijn schatten die ik vond tijdens heerlijke omtrekkende bewegingen:

  • Een 25-delig verzilverd bestek (met kleine en grote couverts) voor 100 euro uit een opgedoekt restaurant in Wassenaar! (via Marktplaats)
  • Een betaalbaar vrijstaand huis in de mooiste buurt van Haarlem (gevonden via Funda)
  • Een weekje Tenerife voor een paar honderd euro (via de Vakantiediscounter)

Uitstelgedrag mag niet. Je moet je perfectionisme beperken, je werk visualiseren, kleine stapjes nemen te beginnen bij het opslurpen van de lelijkste kikker, met lijstjes werken, op tijd opstaan en vooral gewoon beginnen. Complete cursussen zijn gewijd aan uitstelgedragbestrijding.

Doen: maak die omtrekkende bewegingen!

Probeer het eens anders. Gun jezelf een dagelijks portie uitstelgedrag. Een uurtje pure verwennerij, achter elkaar opgenomen of verspreid over de dag. Plunder de koelkast, doe desnoods dat huishoudelijke klusje, ouwehoer erop los via alle social mediakanalen en shop je suf op Vente Exclusif. Maar dan: niet meer zeiken en gewoon aan de slag. Het werkt bij mij al jaren. En jij kan dat toch ook!

Welke omtrekkende bewegingen maak jij? Laat ze gerust achter, ik ben best benieuwd…