Vanaf 1 april ligt ie gratis en voor niks bij de boekhandel: het Zin in Feelgoodmagazine editie 2023. Tien collega-feelgoodschrijfsters en ik lieten ons inspireren door de lentekriebels. En ik vond meteen mijn trigger voor mijn verhaal ‘Voorjaarsschoonmaak’: dat ene schemerige uurtje eind maart (en eind oktober) waarvan bijna niemand direct weet ‘gaat die klok nu vooruit of achteruit?’

Al heb ik al veel geschreven, nooit eerder schreef ik een kort verhaal (5000 woorden). En ik vond me dat toch leuk! Als je het verhaal meteen wilt lezen, hier is ie: ‘Voorjaarsschoonmaak, het perfecte verhaal voor imperfecte mensen’ (begin helemaal rechts).
De onderkop is de titel van de Amerikaanse bestseller waarin schrijfster KC Davis je leert opruimen en organiseren op een ‘revolutionaire en toegankelijke manier’. Ik heb me eerlijk gezegd gek gelachen om haar tips. Maar nog meer om het idee dat mensen wereldwijd zoveel zo’n heisa maken om je huis een beetje op orde te houden.
In mijn verhaal werkt  hoofdpersoon Anna werkt zich drie slagen in de rondte om haar huis op orde te hebben voordat Daan na enkele maanden Singapore terugkomt. Het is niet helemaal duidelijk in welke hoedanigheid. Meer vertel ik niet, ga het gewoon maar lezen: half uurtje tot een uurtje heel fijne ontspanning. Feedback altijd welkom!

April is Zin in feelgood-maand

Het feelgoodmagazine is er ter promotie van onszelf (-) en het genre in zijn geheel. De hele maand april organiseert onze uitgeverij lsamsterdam in samenwerking met een paar zusters de feelgoodmaand met allerlei acties. Meer informatie vind je op de Zin in Feelgood- Facebookpagina.
In deze maand ben ik overigens hard aan het werk om mijn volledige bestsellerserie Campinggeluk te updaten. Alle delen zijn vanaf juni 2023 ook in print overal te koop.

O ja, en mocht je komend weekend je afvragen hoe het zit met die klok (en – spoiler – niet in Anna’s voetsporen treden) dit geheugensteuntje: in het VOORjaar gaat de klok VOORuit.